Има много предимства на печенето на кюфтета във фурната, за да не

...
Има много предимства на печенето на кюфтета във фурната, за да не
Коментари Харесай

Как да си изпечем кюфтета на фурна, че да станат по- сочни от пържените

Има доста преимущества на печенето на кюфтета във фурната, с цел да не стоите до тигана с масло . Първо, в случай че готвите за огромна компания, фурната ще се оправи с нея доста по -бързо. Второ, както знаете, печените ястия са с по -малко калории и следователно са по -здравословни за организма . Трето, при този тип готвене маслото и олиото на практика не е належащо, което прави измиването и почистването като цяло по -лесно.

Редакционната гилдия ни ви кани да се потопите в най -топлите спомени и да сготвите кюфтета по рецепта от детските ни години. Ще ви кажем и как вярно да печете котлети във фурната . Прости правила, които ще създадат процеса занимателен, а резултатът необикновено апетитен.

Кюфтетата на баба

Накиснете няколко филии самун в 100 мл мляко. Нарежете 1 глава лук и билки на усет. Настържете 1 картоф на едро ренде. Смесете 500 грама кайма с яйце и прибавете тази примес към приготвените съставки. Подправете със сол и черен пипер. Смесете всичко с ръце за 8 минути. Оформете кюфтета, като ги потопите в галета. Поставете частите спретнато върху намазнена тава за печене. Печете.

Къде и по какъв начин най -добре да се пекат котлети?

Печете във фурната

Загрейте фурната до 200 градуса. След това поставете лист за печене с частите в него за 5 минути. Намалете температурата до 170-180 градуса. Оптималното време за печене е 30 минути. Абсолютно невероятно е да обърнете котлетите във фурната. Така те ще изгубят формата си.

Печене в микровълновата

Котлетите в микровълновата ще се окажат умерено сочни и пухкави, в случай че се пекат 7-8 минути при мощ 800 вата.

Печене на фритюрника

Изпечете котлетите на фритюрника за не повече от 25 минути при температура 230 градуса.

Печене в мултикукър

Гответе баничките в мултикукър, като употребявате режима „ Печене “. Продуктът се пече по 15 минути от всяка страна.

Как да сменяем съставките?

Ако в къщата няма бял самун, можете да го замените с крутони, хрупкав самун или галета. Достойна опция на брашното за паниране е грисът или хлебните трохи. За мекост на бъдещите котлети прибавете няколко супени лъжици растително масло към каймата. И с цел да бъдат котлетите изключително сочни, в средата на печенето изсипете 100 мл вода върху листа за печене.

Колко кюфтета ще бъдат направени от кг кайма?

Според горната рецепта се получават 12 междинни котлета. Съответно от 1 кг месо ще излязат 24 котлета. Едно кюфте тежи почти 70 грама.

2 метода за оформяне на котлети:

Със супена лъжица вземете част от готовата кайма. След това разточете каймата на топка с длани. Задръжте топката в лявата си ръка и натиснете малко с дясната.
Съберете дребна шепа кайма в купа. Ръцете първо би трябвало да се навлажнят във вода, след което елементарно можете да оформите даже овални котлети.

Сервиране на печени кюфтета

В заведенията котлетите постоянно се украсяват със зелена салата, билки, домати и кисели краставички. Но най -добрият вид за всички времена е, несъмнено, салата от пресни зеленчуци и картофено пюре и картофки

Можете да допълвате ястието с вкусен сос от заквасена сметана : смесете нарязан чесън, ситно нарязани билки и заквасена сметана. Добавете сол, черен пипер и обичаните си подправки. Изсипете соса 15 минути преди края на печенето. Приятен вкус, другари!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР